Els ‘indepes’ que suquen a Madrid

César Alierta, el president de Telefónica, ha convidat els empresaris catalans a fer números sobre la independència
xavier sala i martin
xavier sala i martin

Figures públiques afins a l’independentisme formen part del consell assessor català de Telefònica, una companyia encapçalada per César Alierta, un dels prohoms del món empresarial espanyol que han alertat recentment d’efectes “supernegatius” de la secessió i ha convidat els empresaris catalans a fer números i veure si els interessa “continuar venent o no”.

És ben conegut el posicionament de l’economista Xavier Sala-i-Martin, el més mediàtic dels ‘indepes’ de Telefónica. Però l’operadora també compta amb Artur Carulla, president de l’hòlding Agroalimen (Gallina Blanca, Pans&Company, entre altres), que ha declarat el seu suport a la causa independentista i, segons ha publicat El Confidencial, va intentar vetar un comunicat del Cercle d’Economia crític amb el ‘procés’.

Del mateix òrgan formen part Imma Tubella, rectora de la UOC i membre de la candidatura Junts pel Sí que ha descrit Espanya en alguna ocasió com el país “del subsidi i de la ganga”, i l’empresari Carlos Colomer, que es va assegurar una jubilació daurada amb la venda del seu negoci a Revlon, i tot i que no s’ha decantat pel que fa a la secessió, és proper a l’òrbita convergent i fou un dels destacats finançadors de l’extint Centre d’Estudis Jordi Pujol.

I Endesa?
Germà Bel, número u de la llista de Junts pel Sí per Tarragona, va abandonar el consell assessor d’Endesa coincidint amb la seva proclamació com a candidat, però la companyia energètica -fundada a Espanya, però controlada per la italiana Enel– manté un grapat de partidaris del ‘procés’ com a assessors a Catalunya fins i tot més gran que el de Telefónica.

Entre tots ells destaca David Madí, exalt càrrec de la Generalitat pujolista i excap de comunicació de Convergència (i, per cert, nebot de Carlos Colomer), que n’és el president. També formen part de l’òrgan consultiu el secretari general d’UGT a Catalunya, Josep M. Àlvarez, i el seu homòleg de CCOO, Joan Carles Gallego. Tots dos es van mostrar partidaris de la consulta del 9N del 2014 i contraris a les declaracions contra la independència dels caps estatals dels seus sindicats.

També cal comptar entre els alineats amb el ‘procés’ a Carles Sumarroca Claverol, exvicepresident de Comsa Emte, imputat per l’Audiència Nacional en el cas de Jordi Pujol Ferrusola i fill d’un dels fundadors de Convergència, i amb Albert Mitjà i, novament, Imma Tubella.

(Visited 17 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari