Colau apressa Mas perquè no es faci el ronso amb la ILP d’habitatge

L'alcaldessa de Barcelona diu que el president no assumeix les seves obligacions
mas colau
mas colau

“Barcelona no pot esperar que passin les eleccions ni que la Generalitat decideixi desenvolupar el reglament”, ha declarat l’alcaldessa de la capital de Catalunya, Ada Colau, després d’haver mantingut una reunió, aquest dimarts, amb representants de la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, les entitats impulsores de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica.

Colau considera que el president Artur Mas no està assumint les seves obligacions i l’ha apressat perquè posi fil a l’agulla i desplegui la llei que ha de fer front les emergències en matèria d’habitatge i de pobresa energètica.

L’Ajuntament ja ha destinat 11 milions a ampliar els ajuts al lloguer social i a ampliar el parc públic de lloguer per la via del tempteig i retracte, mentre que la Generalitat, que és qui té les competències d’habitatge, no ha fet cap nova aportació”, s’ha queixat Colau.

El Govern municipal de Barcelona ja ha demanat a la Generalitat que faciliti el cens de propietaris de pisos buits, que elabori un reglament sobre el sobreendeutament i la segona oportunitat i que avanci en la circular que ha de remetre als municipis per facilitar l’aplicació de la llei, aprovada el passat mes de juliol. “L‘únic que cal és una instrucció política perquè es posin els recuros necessaris perquè aquesta llei es porti a la pràctica”, ha afegit Colau.

Per la seva part, el portaveu de la PAH, Carlos Macías, ha rebutjat “gestos simbòlics” i també ha exigit l’elaboració d’un cens dels habitatges buits perquè es pugui complir la llei.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari