Destapen una sospitosa inversió milionària d’Oleguer Pujol al Royal Bank of Scotland

La va efectuar mitjançant una SL d'un mes de vida, ell tenia 35 anys i van ser 420 milions d'euros
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

Oleguer Pujol va efectuar una sospitosa operació el desembre del 2007 quan va invertir 420 milions d’euros al Royal Bank of Scotland, ha revelat aquest dimarts el digital Ok Diario aportant documentació de la citada operació.

El fill més jove de l’expresident Jordi Pujol, ja llicenciat d’ESADE, tenia aleshores 35 anys i, suposadament, no disposava d’una gran fortuna personal ni havia enllestit cap operació financera d’alta volada, però va rebre el mateix tipus de tracte preferent que reben les grans fortunes: garantia de benefici sense pèrdues.

L’enorme inversió, cita el mateix digital, va motivar aquesta exempció i es va efectuar en el nom d’una Societat Limitada, Samos Servicios y Gestiones, que no tenia encara cap empleat -el primer fou contractat el 2008- i que va ser creada un mes abans amb 3.000 euros de capital.

En l’operació, no vinculada a les milionàries compres de més d’un miler d’oficines del Santander ni dels immobles de Prisa -investigades pel jutge Santiago Pedraz a l’Audiència Nacional-, crida particularment l’atenció el naixement de Samos.

Aquesta SL fou constituïda per IC Vehículos Societarios i adquirida al cap d’un mes pel soci neerlandès Mitco, l’accionariat del quan parteix de paradisos fiscals, assegura la mateixa informació, que indica que durant el segon mes d’existència de Samos tot es va accelerar: l’entrada de Mitco, l’ascens d’Oleguer com a president, les inversions i les concessions de crèdit.

Un dels punts més estranys de l’operació és el fet que, sense aparent suport comptable de Samos -3.000 euros de capital- inicial s’efectués una inversió de 420 milions. Experts citats per Ok diario apunten que els bancs, que van atorgar beneficis blindats a Oleguer Pujol, havien de tenir més informació sobre la solvència de firma emprada en l’operació.

Es desconeix, de moment, quins eren els avals financers d’aquesta inversió, que presenta les característiques d’una important operació de blanqueig. Els Pujol Ferrusola, segons les investigacions, han mogut una fortuna per nombrosos paradisos fiscals d’arreu del món.

Què és Ok diario?
El digital que ha destapat els documents d’aquesta operació d’Oleguer Pujol amb el Royal Bank of Scotland és el projecte digital dirigit per Eduardo Inda, el controvertit exdirector de Marca i experiodista d’investigació d’El Mundo.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari