Bartomeu ubica el Barça en la neutralitat

No replica el president del CSD, que veu inviable que els blaugranes juguin la Lliga espanyola si Catalunya esdevé independent
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona

En declaracions a Canal aquest diumenge, el president del FB Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha evitat respondre Miguel Cardenal, president del Consell Superior d’Esports (CSD), que havia declarat que el club blaugrana no podria disputar la Lliga espanyola de futbol si Catalunya esdevé un estat independent.

Bartomeu ha evitat xocar: “Estem fora de la campanya electoral, ho hem demostrat sobradament”. “Si el senyor Cardenal entra en campanya, entenc que ell és polític, i ha de fer la seva campanya. Però el Barça… estem fora de la campanya, estem cauts, sempre parlant d’esport, del que és competició”, ha afegit.

Així mateix, el president del Barça ha ubicat el club en la neutralitat: “No ens pronunciarem. En campanya, no. Fora de campanya, sempre tenim opinions, però ara hi ha campanya electoral, en la qual hi ha partits polítics que estan lluitant per aconseguir vots i, en aquest cas, el Barça sempre es mostra neutral“.

Puyal i La Caixa
Una de les veus més importants en l’entorn del FC Barcelona, la del comunicador i narrador dels partits dels blaugrana des dels anys 70 Joaquim Maria Puyal, per la seva part, ha defensat el comportament de La Caixa, històric patrocinador de la seva transmissió a Catalunya Ràdio. Segons ha explicat, l’entitat ha rebut fortes pressions par part del Govern espanyol però sempre ha estat “al costat d’on volguessin els catalans”. “Des de fa més d’un segle està darrere d’iniciatives del país”, ha afegit.

El passat divendres, dues patronals bancàries, que tenen CaixaBank (La Caixa) entre els seus socis, havien advertit de riscos financers de la independència relacionats amb la inseguretat jurídica resultant d’una eventual sortida de la zona euro.

“L’Estat, ara quan veu la que s’apropa, ha activat tots els seus recursos, i no són pocs, per atemorir l’adversari” ha explicat just abans del Barça-Llevant d’aquest diumenge. “Contra els discursos de la por, esperança”, ha rematat.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari