González va dir sí a la “identitat nacional” de Catalunya

Però no va emprar el terme "nació" com diu La Vanguardia
Sense títol
Sense títol

El periodista Enric Juliana ha difós l’enregistrament de l’entrevista que va fer a Felipe González per demostrar que l’expresident del Govern espanyol es contradiu quan nega que demanés una reforma de la Constitució per reconèixer Catalunya com a nació.

La Vanguardia va publicar l’entrevista el cap de setmana en què el l’exdirigent socialista reconeixia la identitat nacional de Catalunya. El diari titulava: ·La reforma ha de reconèixer Catalunya com a nació”. “Lamento dir que aquesta frase no és a l’entrevista, no la vaig pronunciar i ni tan sols em van fer aquesta pregunta”, replicava González, per afegir: “Ni va existir la pregunta ni la resposta que apareix entre cometes“.

Després de la polseguera que ha generat a les xarxes el desmentit de González, Juliana ha escrit al seu compte de twitter: “El text de l’entrevista a Felipe González a La Vanguardia fou revisat per la seva oficina. Aquesta va ser la resposta: “Nada que objectar“. I finalment, el periodista ha difós aquest dimecres a Rac1 l’àudio de l’entrevista en què González, preguntat si estaria disposat a reconèixer la identitat nacional de Catalunya respon: “Absolutament”.

Per tant, si bé és cert que González, malgrat el desmentit, es mostra a favor del reconeixement de la identitat nacional catalana, no ho afirma directament com diu el titular de La Vanguardia.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari