La UDEF investiga si la Fundació Josep Irla ha rebut comissions il·legals

Una denúncia descriu un comportament similar a l'atribuït a CatDem per part d'aquesta institució vinculada a ERC
Sense títol
Sense títol

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia investiga des del maig passat si la Fundació Josep Irla, vinculada a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), es va finançar il·legalment mitjançant el cobrament de comissions, publica aquest dimecres El Confidencial.

Les indagacions van començar a partir de la denúncia d’una persona relacionada amb la suposada trama i es troben en la seva fase inicial, per bé que, les primeres informacions compilades per la UDEF avalen indicis suficients com per remetre el cas a la Fiscalia Anticorrupció, afegeix la mateixa informació.

Segons el testimoni recollit pels agents de la UDEF, explica El Confidencial, el suposat finançament irregular d’ERC seguiria una operativa semblant a l’atribuïda a la Fundació CatDem i Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). El partit, suposadament, hauria emprat la fundació per rebre ingressos i s’intenta determinar si ERC, efectivament, ha estat exigint pagaments a empresaris a canvi d’adjudicacions.

De moment, els investigadors ja han confirmat que a la llista de donants a la Fundació Josep Irla figuren empresaris beneficiats per importants adjudicacions d’organismes controlats per ERC i, segons experts citats per El Confidencial, la relació entre l’import dels contractes i les donacions a la fundació és proporcional.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari