Quina relació té Jordi Pujol jr. amb Aznalcóllar?

Jordi Pujol Ferrusola al Parlament
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament

L’empresa Grupo México, que ha estat la guanyadora de la polèmica adjudicació de l’explotació de les mines d’Aznalcóllar (Sevilla), juntament amb la cordovesa Magtel, té com a vicepresident del consell d’administració el mexicà Javier García de Quevedo, consogre de Jordi Pujol Ferrusola. Un fill del primer, Ignacio García de Quevedo, i una filla del segon, Mercè Pujol Gironès, són matrimoni i pares d’una nena.

La directora general d’Indústria, Energia i Mines de la Junta d’Andalusia, María José Asensio, ha estat cessada després de ser imputada la setmana passada per presumpta prevaricació en l’adjudicació de l’explotació de les mines d’Aznalcóllar a la corporació liderada per Grupo México, que té com a vicepresident i accionista al consogre de Jordi Pujol jr.

La jutgessa Patricia Fernández, instructora del cas, considera que l’adjudicació va ser irregular perquè els guanyadors del concurs, liderats per Grupo México, no complien els requisits necessaris fixats en el plec de condicions.

Grupo México va ser responsable l’any passat del vessament tòxic més gran de la història de Mèxic perquè van abocar àcid sulfúric al riu Sonora. Uns fets semblants van passar a Aznalcóllar el 1998, quan va cedir el mur de la bassa de llots tòxics que explotava l’empresa sueca Boliden i es va contaminar el parc de Doñana. Està considerat el desastre mediambiental més gran d’Espanya. Al cap de 16 anys de clausurar-se les mines, la Junta d’Andalusia va convocar un concurs internacional per reobrir-les en el qual es va imposar Grupo México en aliança amb l’empresa andalusa Magtel. El jutge sospita que van guanyar amb trampa.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari