La CUP expulsa el coordinador de la primera consulta independentista municipal

Demanen Josep Manel Ximenis que renunciï a la seva acta de regidor a Arenys de Munt
ximenis cup
ximenis cup

La CUP d’Arenys de Munt enceta una nova etapa de la qual no en formarà part Josep Manel Ximenis, qui fou l’alcalde de la localitat del 2011 al 2013 i, abans, havia impulsat i coordinat la primera consulta independentista popular, que es va votar en aquesta localitat del Maresme el 13 de setembre del 2009.

Segons ha comunicat l’assemblea d’aquesta formació a Arenys de Munt, no consideren que Ximenis sigui “representant ni militant” de la CUP d’Arenys de Munt ni de l’Ajuntament ni en cap altra institució i li demanen que renunciï a la seva nova acta de regidor en el proper Consistori “en coherència al codi ètic de la CUP”.

Ximenis va ser alcalde fins que, l’any 2013, una moció de censura va situar Joan Rabasseda (ERC) al capdavant del consistori. També ha estat el cap de llista en les eleccions municipals del 24-M, comicis en els quals la CUP va perdre quatre regidors. Un sector disconforme amb la seva gestió, encapçalat per Maria Ballester, la número dos de la darrera cita electoral, que l’acusava de gestió personalista, l’ha acabat tombant. La seva proposta és “materialitzar al poble, al Maresme i als Països Catalans els principis anticapitalistes, feministes, ecologistes i assemblearis de la CUP”.

Segons ha publicat Nació Digital, partidaris de Ximenis, que consideren que els promotors de l’expulsió de l’exalcalde és cosa d’una minoria, recorreran la decisió davant el consell de garanties de la CUP.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari