Colau, sobre Trias: “Ha donat per fet que seré alcaldessa”

Diu que l'alcalde en funcions atribueix al PP la iniciativa d'una majoria alternativa a Barcelona en Comú
colau i trias reunio
colau i trias reunio

La cap de llista de Barcelona en Comú i guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que l’alcalde en funcions, Xavier Trias, “ha donat per fet que seré alcaldessa” durant la reunió que han mantingut tots dos aquest dijous durant una hora i quart.

Segons ha explicat Colau, Trias li ha dit que la proposta per formar una majoria alternativa a la que vol encapçalar Barcelona en Comú prové del PP i d’alguns poders econòmics de la ciutat (maniobra que, a Twitter, han batejat amb el nom d’#OperaciónAbuelo). I ha afegit que l’alcalde convergent assumeix que serà Colau qui governarà la ciutat, per la qual cosa ja es treballa en la taula de traspàs entre regidors.

En la reunió, Trias i Colau, a més, han parlat de contractes pendents de firmar, com el del Mobile World Congress.

Traspàs “modèlic”
Trias
havia donat per fet que no repetiria com a alcalde de Barcelona els quatre anys vinents després de la seva derrota a les urnes i havia promès un traspàs de poders “modèlic” a la previsible nova alcaldessa. Tots dos s’han trobat aquest dijous per primer cop des de la contesa electoral per iniciar contactes en aquest sentit, però Trias semblava, les darreres hores, menys resignat a la idea de perdre l’alcaldia.

El convergent havia declarat que no descartava la improbable alternativa d’un Govern municipal nascut d’un pacte amb ERC i el PSC i ha anunciat que compta ja amb el suport del PP per facilitar-lo, per bé que admetia que era a Colau a qui correspon la iniciativa d’assolir una majoria.

La cap de llista de Barcelona en Comú, per la seva part, s’havia reunit ja amb el secretari municipal per posar fil a l’agulla i amb Jaume Collboni (PSC) i Alfred Bosch (ERC) en l’inici de la seva ronda de contactes amb formacions d’esquerra. Bosch, per cert, ha descartat participar en un pacte que impedeixi Colau ser alcaldessa.

La F1
Pel que fa als vincles de la capital catalana amb esdeveniments com la Fórmula 1, Colau assenyala que, en el seu model de ciutat, “no és la prioritat” subvencionar amb 4 milions d’euros el Circuit de Barcelona-Catalunya, ubicat a Montmeló, en un context de “vulneració de drets fonamentals”. “La prioritat és garantir les beques menjador, amb 4,5 milions d’euros, o ho és destinar quatre milions a la F1?”, planteja. L’Ajuntament, amb Trias al capdavant, van signar un acord de patrocini el 2012 que uneix el nom de la ciutat amb el del circuit.

Aquest dimarts, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va manifestar “confiança” en la continuïtat d’esdeveniments com el Mobile World Congress i la F1, que considera “projectes estratègics”. El campionat automobilístic, segons Puig, aporta 330 milions d’euros d’economia induïda a partir d’una inversió de 30 milions.

Exigència a la Generalitat
Amb relació al president Artur Mas, Colau li exigeix “que actuï com a president i no com a líder de CiU, que respecti els resultats, la ciutat de Barcelona”. Troba que el pagament de deutes de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona no pot anar “en funció dels seus interessos”.

“Els seus diners no són seus, els diners que gestiona la Generalitat són nostres, dels ciutadans”, indica Colau, tot afegint que “exigirem el pagament del deute”.

“Una de les primeres coses que faré com a alcaldessa serà demanar una reunió formal i oficial amb el president de la Generalitat per poder afrontar la qüestió del deute, una qüestió prioritària”, ha anunciat Colau.

Els darrers anys, amb Trias com a alcalde, l’Ajuntament de Barcelona ha acceptat l’entrega d’immobles com a part del pagament del deute de la Generalitat, com els antics jutjats de la ciutat de la Via Laietana i la nau central de la Casa Batlló, amb la dació dels quals el consistori va perdonar 30 milions de deute.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides