El desgavell del concurs d’ambulàncies arriba al Parlament

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha de resoldre abans de juliol els recursos presentats sobre el major contracte d'aquesta legislatura
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha modificat els resultats provisionals del concurs del servei d’ambulàncies públiques, però, tot així, ha rebut una allau de recursos per part de les empreses del sector que es consideren perjudicades. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha de resoldre abans del juliol els 7 recursos presentats per l’adjudicació del servei d’ambulàncies en 9 dels 13 lots territorials en què es va dividir Catalunya. Aquest dimecres, en la sessió del control parlamentari, el president Artur Mas i el conseller de Salut, Boi Ruiz, hauran de sortir al pas del desgavell d’aquest concurs públic, el de major import de la legislatura, amb un pressupost que supera els 200 milions d’euros anuals per la dècada vinent.

En un principi, el gran guanyador va ser el grup liderat pels danesos de Falck, que es van imposar provisionalment en 7 dels 13 lots, però, amb posterioritat, el CatSalut va deixar-los fora d’alguns lots perquè van repetir flotes de vehicles, segons apunten a aquest digital fonts del sector. El plec de condicions del concurs preveu que un mateix grup pugui presentar la mateixa flota de vehicles en més d’un lot, però amb el benentès que, si surt guanyadora, només podrà quedar-se amb el de major dotació pressupostària. Per aquest motiu, se l’ha exclòs d’alguns dels lots.

La major part dels recursos es dirigeixen contra Transport Sanitari de Catalunya (TSC), controlada per la família Bonomi, la qual, després que Falck quedés exclosa d’alguns dels lots, s’emportaria 7 de les 13 porcions en què el CatSalut ha dividit el pastís del servei de les ambulàncies. Aquests recursos fan referència al suposat incompliment delanormativa europea de transport sanitari, especialment pel que fa a les flotes de vehicles: haurien presentat ambulàncies sobre les quals no tenen disponibilitat o no tenen tota la documentació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides