Eleccions calentes al FC Barcelona

La possible adjudicació dels drets audiovisuals a Movistar neguiteja Jaume Roures, que va obtenir el contracte sota la presidència de Laporta i va renovar-lo quatre dies abans de la victòria de Rosell
roures
roures

La convocatòria d’eleccions anticipades al FC Barcelona coincideix amb la fi de la relació contractual entre el club i Mediapro, que té data de caducitat el pròxim dia 30 de juny. La situació amenaça de ser explosiva i provocar un esclat d’hostilitats contra l’actual directiva presidida per Josep Maria Bartomeu. El detonant serà la firma del nou contracte de televisió del Barça amb Movistar per a la temporada 2015-16, l’única que queda lliure abans que la LFP vengui en bloc els drets de la Lliga –que quedaran regulats per un decret llei- a partir de la campanya 2016-17.

Si Mediapro perd els drets del Barça la temporada vinent deixarà d’explotar la “gallina dels ous d’or”, un filó que li permet comercialitzar els continguts audiovisuals blaugrana des de fa vuit anys a tot el món, a més de la gestió de la publicitat estàtica del Camp Nou. Aquest negoci li és especialment rendible en els països petroliers del Golf, ja que Mediapro fa molt temps que cobra de les principals cadenes de la zona –entre elles Al-Jazeera Sport- les retransmissions i la programació esportiva, amb el Barça com a gran atracció. Per això, l’empresa de Jaume Roures compta amb una delegació importantíssima a Doha, fet que mai no ha generat -a diferència del què li passa al Barça per acceptar el patrocini de Qatar- cap retret ètic ni polític. Per a Mediapro deslligar-se del Barça serà catastròfic.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari