Reclamen a Mas el ‘dret a decidir en educació’

La Plataforma denuncia la "manca d'accés a l'escolarització" que pateixen alguns nens
Creu Roja
Creu Roja

La Plataforma pel Dret a Decidir en Educació enviarà una carta al Departament d’Ensenyament de la Generalitat per reclamar un model públic de qualitat a l’escola. Els signants denuncien que l’oferta pública dels centres educatius “no acull suficientment la diversitat de la societat actual” i critiquen que la normativa actual de creació d’escoles privades “penalitza les iniciatives petites i fa inaccessible el dret constitucional de les famílies a escollir el tipus d’educació que volen per als seus fills.

La Plataforma considera “una vergonya” que “mares i pares que proporcionen un entorn educatiu de qualitat als seus fills siguin tractats com a criminals i que la mateixa administració desatengui centenars de nens de barris perifèrics que no tenen accés a drets fonamentals de la infància, ni tan sols al dret a l’escolarització”.

I entenen com una “injustícia” que “l’Estat imposi un únic model educatiu en una societat diversa i robi a les famílies la custòdia dels seus fills”.

L’entitat ha iniciat una campanya de recollida de signatures per empènyer un canvi de model a les escoles públiques catalanes i presentaran la campanya el proper dia 20, coincidint amb el Dia Mundial del Nen.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari