El favor de la Generalitat a Bodegas Torres

Va alertar el líder vinícola català d'una investigació per frau en la qualitat dels seus productes
jordi bort incavi
jordi bort incavi

El director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, es va saltar el 2013 una clàusula de confidencialitat per avisar Bodegas Torres que un dels seus distribuïdors a Amèrica del Sud, el bolivià San Jorge, volia analitzar els seus productes perquè sospitava que eren fraudulents, informa El Confidencial.

Els fets van ser denunciats pel hòlding bolivià el juliol i el Jutjat d’Instrucció número 29 de Barcelona analitza si el líder vinícola català va cometre frau, estafa i delicte fiscal. El denunciant apunta que algunes marques de Bodegas Torres no tenen la qualitat i les característiques que indiquen les seves etiquetes, punt que neguen els denunciats.

Pel que fa a l’actuació de Bort i l’INCAVI, segons El Confidencial, l’advocat de San Jorge hauria explicat a Bort que havien determinat que dos productes de Bodegas Torres eren fraudulents i que volia encarregar a l’INCAVI un nou peritatge. Quan dues mostres van ser lliurades, Bort hauria alertat el president dels cellers, Miguel A. Torres, de tot plegat, incomplint la confidencialitat que l’INCAVI ha de garantir quan se sol·liciten anàlisis en les seves instal·lacions.

La mateixa informació apunta que la directora jurídica de Bodegas Torres, en una comunicació amb el despatx Roca Junyent -que representava els interessos de San Jorge-, es referia expressament a la sol·licitud d’anàlisi dels productes de Torres presentada a l’INCAVI, desvetllant així que disposaven d’informació filtrada.

Finalment, el peritatge demanat per San Jorge no es va dur a terme, frenat per l’INCAVI, organisme adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Bort es va excusar amb el fet que la mostra remesa procedia del mercat espanyol i amb l’any de producció, dades que no coincidien amb el cas que li havia plantejat el representant del hòlding bolivià en la seva trobada.

Aquestes explicacions no van convèncer San Jorge, que centrava la seva petició en el contrast de les característiques del producte amb les dades de la seva etiqueta, i no en un any de producció, una marca o una mostra en concret.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari