Bull la rebel·lió a Bellvitge

Les pèssimes condicions assistencials, exposades a l'instant a les xarxes socials
bellvitge protesta porta
bellvitge protesta porta

El personal mèdic de l’Hospital de Bellvitge va advertir aquest dimecres que en les actuals condicions no poden prestar un servei correcte als pacients. Es veuen desbordats i, per això, se senten condemnats a cometre algun error tard o d’hora.

Pacients, personal sanitari i veïns lluiten plegats a Bellvitge en defensa de la sanitat pública. La protesta contra l’empobriment de les condicions assistencials, marcada per les retallades pressupostàries, la pèrdua de llits i la derivació de pacients a centres privats, es canalitza aquest dijous a les xarxes socials (#rebelionbellvitge) amb un grapat d’imatges que mostren el servei que, ara per ara, reben alguns pacients.

Una d’elles mostra l’acumulació de pacients a la infermeria d’urgències. Una altra, la del control informàtic dels pacients hospitalitzats a urgències, permet veure que 23 d’ells estan sense llit. No falten les de pacients amotinats que es neguen a abandonar els llits que es volen tancar. Però no tots s’han pogut resistir: el jove de la planta 10 que s’havia atrinxerat va a anar a quiròfan per ser operat i van aprofitar per tancar la seva habitació.

En el rerefons, les coaccions per fer fora els pacients de les habitacions que Salut van tancar, negades oficialment però denunciades des de fa dies. L’última alerta que corre per les xarxes durant la tarda d’aquest dijous convoca a tothom que pugui acudir a impedir el tancament de la planta 9-1.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari