Més de 100 detinguts en una operació contra el frau de gasoil

Milers conductors podrien haver usat el carburant adulterat
Gasoil entramat
Gasoil entramat

La Guàrdia Civil i agents de vigilància duanera han detingut més de cent persones arreu de l’Estat arran d’una macrooperació contra el frau de gasoil. Se’ls acusa d’adulterar el carburant per vendre’l a benzineres. Hi ha nou trames empresarials involucrades. Catalunya, Andalusia, Madrid i Múrcia han estat algunes de les comunitats on s’han dut a terme les operacions. A Reus, els agents han registrat la seu de Simonoil i s’han endut caixes amb documentació.

L’entramat barrejava gasolis econòmics no aptes per a vehicles, emprats en maquinària agrícola i calefacció, amb hidrocarburs per vendre’ls a estacions de servei. L’ús de carburant adulterat, que podrien haver fet servit milers de conductors, té un risc gran per a la mecànica dels automòbils.

L’estafa, que s’estalviava els impostos que carreguen el gasoil, podria rondar els 2.000 milions d’euros anuals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides