Boi Ruiz encén l’Hospital de Bellvitge

Els representants dels treballadors denuncien noves retallades en personal i consignes privatitzadores
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

L’Hospital de Bellvitge ha aprovat una retallada del 33% en les noves contractacions de personal suplent durant el maig. Aquesta mesura, denunciada pel sindicat d’infermeria Satse i per la CGT, ha estat justificada pel descens propi de l’activitat durant l’estiu. Les retallades en recursos humans i béns i serveis per part de la direcció de l’hospital estan relacionades, tanmateix, amb la necessitat de reduir el dèficit que s’arrossega d’anys anteriors. 

Segons la CGT, aquesta decisió agreuja la precarietat, mentre que des de Satse es considera que el personal suplent és part de la plantilla perquè és contractat eventualment i que, realment, aquests treballadors cobreixen llocs de treball que ja existeixen. Es tem que les retallades afectin a plantilla i usuaris.

La secció sindical d’UGT a Bellvitge, per la seva part, exposa que aquest centre hospitalari hauria d’haver rebut 84 milions d’euros més corresponents a l’increment de l’activitat del 2% per sobre de l’assignada durant el 2013. Així mateix, denuncia que, malgrat que el 2013 es van estalviar 5 milions d’euros en personal, la gerència vol retallar novament les condicions laborals reduint a temps parcial la contractació de suplents i eventuals i afectant altres aspectes salarials. “El model al qual ens apropem és de la sanitat britànica, privatitzat, fallit i molt qüestionat quant a resultats assistencials”, rematen.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari