El misteri de la consultora Efial

El president d'aquesta empresa, Toni Martos, és, a la vegada, el gerent de la societat municipal d'urbanisme de L'Ametlla de Mar
efial ametlla
efial ametlla

Una investigació encetada pel jutjat n. 1 de Tortosa és la punta de l’iceberg d’una trama d’interessos polítics i econòmics amb ramificacions a Andorra que, de moment, té el seu epicentre al municipi de L’Ametlla de Mar (Baix Ebre). En aquesta causa hi ha imputats l’alcalde de la localitat, el convergent Andreu Martí, i el gerent de la societat municipal La Cala Gestió, l’economista barceloní Toni Martos.

L’affaire arrenca d’una denúncia presentada el 28 de maig de l’any passat davant l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), on s’exposava que l’empresa municipal La Cala Gestió havia adjudicat a la societat Efial Consultoria SL dos contractes per import de 464.500 i 396.965 euros. Cal assenyalar que el gerent de La Cala Gestió, l’economista Toni Martos, és, a la vegada, el fundador i president d’Efial Consultoria SL.

Davant la gravetat dels fets, l’OAC va decidir traslladar la denúncia a la Fiscalia que, al seu torn, en apreciar indicis delictius, va posar-ho en coneixement dels jutjats de Tortosa, districte al qual pertany L’Ametlla de Mar. El jutjat d’instrucció n. 1 ha decidit obrir diligències prèvies i ha imputat, en principi, l’alcalde de la localitat i el gerent de La Cala Gestió. D’entrada, ha requerit l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar per tal que lliuri la relació d’alcaldes i regidors d’Urbanisme des de l’any 2008, l’acord municipal pel qual es crea La Cala Gestió, l’acord pel qual es nomena el gerent i els contractes adjudicats a Efial Consultoria SL i a la societat Oliver Camps Auditors i Consultors, vinculada a l’anterior.

SI VOLS LLEGIR LA VERSIÓ COMPLETA D’ARTICLES COM AQUEST, LA TROBARÀS A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari