Primeres imputacions per l’accident del metro de València

La jutgessa cita tres responsables de les balises
protesta accident metro valencia
protesta accident metro valencia

La jutgessa que investiga l’accident del metro de València que va causar, l’any 2006, la mort de 43 persones i va ferir 47 més ha citat a declarar com a imputats a tres directius de Ferrocarril de la Generalitat Valenciana (FGV). Es tracta del director d’Explotació, Vicente Contreras, el director tècnic, Francisco García, i el cap d’estudis i projectes, Francisco Orts, responsables de la col·locació de les balises de frenada -efectuada el 1999- que no van evitar l’accident.

Aquestes imputacions, realitzades a petició de l’advocat de la família d’una víctima, són les primeres en la investigació d’un cas que no havia donat lloc a cap dimissió a la Generalitat Valenciana ni a FGV. La majoria de les acusacions particulars i la Fiscalia assenyalen que en l’accident va ser determinant una mala programació i planificació de les balises.

Ara la jutgessa ha estimat parcialment un recurs de l’acusació, però ha reduït a tres les persones que declararan el juny com a imputats, en lloc de les sis que s’havien sol·licitat.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari