Essència tanca files amb Carme Forcadell

El nou col·lectiu nega haver acusat la presidenta de l'ANC d'opacitat financera, com apunta La Razón
carme forcadell 2
carme forcadell 2

“A la presidenta de l’ANC, ni tocar-la”. Així d’explícit és el títol de l’article publicat aquest dilluns al web d’Essència, el grup sorgit en el si de l’Assemblea Nacional Catalana per “defensar Carme Forcadell” i “protegir l’entitat d’ingerències externes”. Es tracta d’una resposta a la informació que ha publicat La Razón, segons la qual les tensions en l’ANC arriben al punt que internament es qüestiona Forcadell per la seva “opacitat financera” i per menysprear la militància.

Aquest diari també explica que Essència fa particularment visible una divisió interna entre dues faccions: la que vol la consulta sí o sí i la que vol ampliar la majoria social sobiranista i esdevenir “la guàrdia pretoriana” del president Artur Mas. Forcadell, segons la mateixa informació, s’hauria alineat amb aquest segon grup.

El comunicat d’Essència, per la seva part, nega aquestes acusacions sobre Forcadell i exposa, mitjançant la seva portaveu, Raquel Torres, que “el dia que ens vam presentar ja vam advertir que la presidenta de l’ANC estava sent objecte d’una campanya de desprestigi, de la qual ens en volen fer còmplices. Nosaltres no ho serem. Ho diem molt clar: a la presidenta de l’ANC no se la toca. És un dels actius més importants del procés i per això volen acabar amb ella”. Tanmateix, Essència ha lamentat que des dels mitjans catalans s’hagi especulat amb què volen lluitar per liderar l’ANC i que s’hagi entès el seu punt de vista crític com un atac a l’Assemblea o un intent de ruptura.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari