Els maçons es queden sense la seu central

La Gran Lògia d'Espanya serà desnonada pels nous propietaris i podria marxar a Madrid
maçoneria_oscar_de_alfonso
maçoneria_oscar_de_alfonso

La maçoneria espanyola acaba de rebre un cop molt dur. Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, l’empresa propietària de l’edifici on té la seva seu la Gran Lògia d’Espanya (GLE) -la principal obediència maçònica del país- ha instat aquesta associació a abandonar els locals centrals que ocupa en règim de lloguer des que va ser autoritzada pel Ministeri de l’Interior, després de la mort del dictador Francisco Franco.

En els últims anys, la GLE ha fet importants inversions per tal d’adequar aquestes dependències, ubicades a la Gran Via 617 de Barcelona, per fer-hi els rituals maçònics i que ara haurà de deixar abans del pròxim mes de setembre. Segons sembla, l’immoble ha estat objecte d’una compravenda i els nous propietaris volen buidar-lo de llogaters.

Trasllat a Madrid?
L’ordre de desnonament arriba just en el moment en què la GLE acaba de reelegir el seu Gran Mestre, l’advocat valencià Óscar de Alfonso. Hi ha el temor que davant aquesta situació inesperada, la direcció de la maçoneria espanyola pugui optar per traslladar la seu central de Barcelona a Madrid.

Les autoritats franquistes es van incautar, després de la Guerra Civil, de l’ingent patrimoni immobiliari que tenia el Gran Orient d’Espanya (l’antecessor de la GLE). Però, al contrari del què ha passat amb els sindicats i amb altres organitzacions de la II República, els maçons mai no han pogut recuperar-lo després de la seva legalització, en bona part per culpa de les seves querelles internes a l’hora de reclamar la titularitat del llegat.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari