Els grans diaris perden la batalla

El grups de premsa reben 1,7 milions de visites menys procedents de Menéame i la CEOE s'oposa al cànon
aede
aede

El cànon que la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual obliga a pagar per enllaçar o publicar fragments textuals comença a girar-se en contra dels seus beneficiaris, els mitjans impresos membre de l’Associació d’Editors de Diaris Espanyols (AEDE). El boicot que gran part dels usuaris de Menéame, el principal agregador social espanyol, van iniciar el passat 17 de febrer ha reduït els 1,7 milions de visites que rebien els mitjans d’AEDE des d’aquest web fins a les 17.500 visites. Si el boicot continua com fins ara, aquests mitjans podrien arribar a perdre més de 20 milions de visites el 2014.

La patronal s’hi oposa
Una altra conseqüència de l’anomenada taxa Google és l’oposició dels empresaris espanyols. La CEOE considera que haver de pagar per enllaçar o oferir fragments comporta obstaculitzar el desenvolupament d’Internet i perjudica el creixement de la societat de la informació i el sorgiment de nous models de negoci a la xarxa.

Tanmateix, la CEOE dubta de l’encaix de la norma que beneficia a l’AEDE, donat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va considerar recentment que un agregador no infringeix els drets d’explotació dels articles periodístics pel fet de facilitar llistats d’enllaços cap a altres llocs web.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari