L’escopeta nacional

El terratinent que treu més rendiment a les seves finques de caça, per les monterías que s'hi fan, és Samuel Flores, sogre d'Adolfo Suárez jr.
blesa_caça_cervol
blesa_caça_cervol

Tal com ha passat amb el preu dels habitatges, les finques rústiques també s’han devaluat en els últims anys, però, sorprenentment, les grans extensions de terrenys per a ús cinegètic, o sigui, els latifundis de caça, segueixen tenint demanda entre les grans fortunes espanyoles i internacionals.

La crema del poder econòmic, aquells que figuren en els rànquings dels més rics, acostumen a ser propietaris d’extenses finques de caça a les quals conviden a amics, a les cèlebres monterías, i també alguns polítics de gallet fàcil que disparen a tota bèstia que els posin al davant.

Qui posseeix més latinfudis per a usos cinegètics és Cayetana Fitz-James Stuart, la duquessa d’Alba, si bé entre les finques de cacera de més anomenada figuren les d’Emilio Botín, president del Santander, coneguda com El Castaño, i la del seu germà Jaime, El Retamoso, totes dues a la província de Ciudad Real.

El paradís dels vedats
Els Albertos, Alberto Cortina i Alberto Alcocer, copropietaris d’Alcor Holding, posseeixen Las Cuevas i El Avellanar (Ciudad Real); José Manuel Entrecanales, president d’Acciona, és l’amo del Cigarral (Toledo); Helena Revoredo, presidenta de Prosegur, El Mojón (Ciudad Real); José Lladó, principal accionista de Técnicas Reunidas, El Casarejo (Ciudad Real); Javier Serratosa, president de Grupo Nefinsa, La Cañada Trochosa (Ciudad Real); Elías Hernández, conseller d’Ebro Puleva, Venta de la Palma (Sevilla); Manuel Manrique, conseller delegat de Sacyr, El Santo (Madrid); Juan López-Belmonte, La Parra del Soberal (Càceres); María del Carmen Careaga, accionista i consellera de Vocento i d’altres grans corporacions, Casas Blancas (La Rioja); José Manuel Isidro Rincón, president d’Europac, La Rinconada (Valladolid); la família Carceller, propietària de la cervesera Damm, també té una gran finca a Huelva que limita amb les marismes del Guadalquivir…

Però no tots els multimilionaris tenen terrenys de caça: un exemple, Amancio Ortega, l’home més ric d’Espanya, passa els caps de setmana al Pazo de Drozo, a Anceis (la Corunya), on hi té una quadra de cavalls i un hortet, però allà no s’hi tiren trets ni tampoc li agrada l’escopeta.En tot cas, el terratinent que treu més rendiment a les seves finques de caça és Samuel Flores, sogre d’Adolfo Suárez jr., que posseeix grans extensions de terreny on s’organitzen exclusives monterías de caça major. Les seves finques més conegudes són El Palomar (Albacete) i Los Alarcones (Jaén), de les quals els experts en caça expliquen que hi ha els millors cérvols de la península. Allà també hi sol acudir el rei Joan Carles, si bé el monarca prefereix un altre vedat, encara més exclusiu, el de la finca La Garganta, a Ciudad Real, propietat de lord Gerald Casvendish Grosvenor, duc de Westminster, la primera fortuna britànica del sector immobiliari.

L’amiga Corinna
Segons va avançar en el seu moment el digital dclm.es, Diaro de Castilla-La Mancha, el rei Joan Carles va conèixer Corinna zu Sayn-Wittgenstein, la seva entranyable amiga Corinna, en una montería a La Garganta a l’any 2004. En realitat, Corinna és una experta en caceres i, com a directiva de l’empresa Boss & Co. Gunmakers, organitza viatges de caçadors britànics als millors vedats espanyols i també safaris a l’Àfrica, com el que va fer el rei Joan Carles a Botswana per caçar elefants l’abril de 2012, on s’hi va trencar el maluc en un accident.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari