Un soci de Pujol Jr. diu que va invertir diners en negre a l’Argentina

L'empresari Gustavo Shanahan assegura a 'El Mundo' que va invertir 9 milions en el port de Rosario procedents de Suïssa, Andorra i Panamà
Sense títol
Sense títol

Gustavo Shanahan, un dels socis de Jordi Pujol Ferrusola a l’Argentina, ha assegurat al diari El Mundo que el fill de l’expresident català va invertir més de 9 milions d’euros (12 milions de dòlars) en el Puerto de Rosario des de tres paradisos fiscals: Suïssa, Andorra i Panamà. Shanahan assegura que ho va ingressar tot “de cop” i “en negre” i apunta el nom d’un testaferro anglès que mou els diners de la família Pujol, Herbert Rainford: “Tenia un gestor anglès molt antipàtic que es deia Herbert. Era el seu testaferro, qui li movia tots els diners”. Segons subratlla el diari que dirigeix Pedro J. Ramírez, l’afirmació de l’empresari argentí coincideix amb el que va explicar l’examant de Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez.

 

Shanahan ha explicat que les injeccions de diners en negre es feien mitjançant transferències a diverses companyies de Panamà, que després es redirigien al Puerto de Rosario. Del total invertit, el mitjancer argentí assegura que uns 3 milions d’euros eren del tot legals i procedien d’una sucursal de Tarragona.

 

L’empresari de Rosario ha afirmat que Pujol Ferrusola mai li va explicar l’origen dels diners: “Jordi mai em diria que els diners eren del pare. Quanta plata ha hagut de fer en 25 anys sent l’amo de tot? Els Pujol són com els Perón“, ha destacat El Mundo de les seves declaracions.

 

Segons Shanahan, els negocis de la família Pujol a l’Argentina arrenquen a l’època que Carlos Menem era el president del país. En conèixer el fill de l’expresident, l’empresari va veure la possibilitat d’establir llaços comercials: “Jo representava capitals de Rosario molt importants, vaig conèixer Jordi Pujol Jr. i vaig pensar que seria interessant associar-se amb un grup tan poderós i tenir una pota a Europa, perquè nosaltres vivim al cul del món. Vaig veure les sinergies que podíem tenir i vaig quedar enlluernat”.

 

L’últim contacte de Shanahan i Pujol Ferrusola es va produir fa uns mesos. Segons ha explicat l’argentí a l’entrevista, el fill d’en Pujol li va comunicar que estava sent investigat a Espanya i estava “molt malament” perquè no podia moure els diners i va assegurar que algun dia li pagaria la comissió acordada. La resposta de l’empresari de Rosario és concloent: “Jordi és un boludo, un boludo total, un boludo de merda”.

 

Una de les perles de l’entrevista de Shanahan a El Mundo és el que li va dir Pujol Ferrusola del president català, Artur Mas. “Em va dir que Mas era un boludo i que l’havien desaconsellat que fes el referèndum, aquesta bogeria de separar-se d’Espanya”.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari