Manca d’entesa en el sector de les ambulàncies

Sindicats i patronal mantenen el pols i tanquen sense acord la reunió per decidir els serveis mínims de la vaga convocada
Ambulàncies
Ambulàncies

Aquest dilluns s’ha celebrat la reunió per aprovar els serveis mínims de les quatre jornades de vaga del sector del transport sanitari sense que s’hagi arribat a un acord sobre les condicions. La llei estableix que es respectin els serveis urgents, però la divergència sorgeix a l’hora de decidir què és urgent i què no.

D’aquesta manera, la vaga, convocada pels sindicats UGT, CCOO i USOC per als dies 9,10,11 i 12 de setembre, segueix endavant, però serà la Conselleria de d’Empresa i Ocupació qui nterpreti què serveis mínims han de respectar-se i si es cataloga com a urgents els tractaments de diàlisi i quimioteràpia, serveis amb prescripció facultativa urgent, trasllats interns dels hospitals i proves complementàries indicades com a urgents.

Segons fonts sindicals, la patronal ha mostrat fins al moment una “actitud poc negociadora” després d’aplicar sense previ avís una reducció salarial del 9,2% als treballadors des del mes de juliol, com a conseqüència de la retallada retroactiva aprovada pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

Divendres que ve se celebrarà una reunió entre la patronal del transport sanitari privat i els sindicats en la quals s’espera que es puguin apropar unes postures molt allunyades, encara que les fonts sindicals consultades veuen difícil aconseguir un acord, per la qual cosa la vaga es desenvoluparà tal com està previst.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari