El Govern espanyol legitima la prohibició d’estelades als estadis

El Ministeri d'Interior afirma que poden provocar una reacció "adversa i violenta" entre el públic d'esdeveniments esportius
Estelades al Camp Nou
Estelades al Camp Nou

L’exhibició de l’estelada als camps de futbol pot tenir els dies comptats. El Ministeri d’Interior, que encapçala el català Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que l’exposició de banderes nacionalistes en espectacles esportius de masses, tot i no ser un delicte per no ser símbols inconstitucionals, “pot provocar una reacció adversa i violenta per part d’altres sectors del públic”. Interior vol justificar així la prohibició d’accés d’aquestes banderes per part dels responsables de seguretat dels estadis.

 

El Govern espanyol ha respost, per escrit, una interpel·lació de la diputada del BNG Rosana Pérez, sobre la prohibició d’accedir a l’estadi del Valladolid a uns aficionats del Deportivo de la Coruña que portaven banderes nacionalistes gallegues, amb l’estel vermell al mig, l’11 de maig passat.

 

La resposta d’Interior justifica que els responsables de seguretat dels recintes esportius prohibeixin l’entrada de “banderes nacionalistes o emblemes” i les deixin a les consignes de l’estadi, per tal que els propietaris les recullin al final del partit.

 

“Si bé és cert que hi ha banderes o emblemes que no constitueixen per si mateixos i de forma separada cap tipus d’infracció o de delicte, quan es tracta d’un espectacle esportiu de masses on convergeixen altres circumstàncies, com rivalitat esportiva o regional, la seva exposició pot provocar una reacció adversa i violenta per part d’altres sectors del públic“, afirma la resposta del Ministeri d’Interior.

 

El Govern ha contestat el BNG pocs dies després que algunes informacions apuntessin que els responsables de seguretat del estadi del Málaga no estaven deixant accedir els aficionats del Barça que portaven estelades.

 

Finalment, el club andalús va emetre un comunicat on informava que no prohibia l’accés de banderes independentistes, ja que únicament ho fa amb símbols anticonstitucionals i l’estelada únicament es tracta d’un símbol no oficial.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari