La temptació armada dels sahrauís

Fa quaranta anys que es va fundar el Front Polisario i la situació dels sahrauís als territoris ocupats i en els campaments de refugiats continua sent dramàtica. Un recent informe sobre la situació dels presos polítics i activistes a les presons acusa els tribunals marroquins
Sense títol
Sense títol

Un mes de maig de fa 40 anys, una dotzena d’homes armats amb vells màuser assaltaven una petita guarnició espanyola al Sàhara. Aquesta va ser la primera acció militar de l’Exèrcit Popular d’Alliberament Sahrauí que donaria a conèixer al món l’existència d’un poble determinat a aconseguir la seva independència després de 100 anys de colonització.

 

Agonitzava la dictadura espanyola quan les autoritats espanyoles van precipitar els esdeveniments amb el lliurament del territori sahrauí al Marroc i Mauritània. L’Acord de Madrid del 14 de novembre de 1975 va significar la primera ofensa que
patiria aquest poble amb la vergonyosa cessió del Sàhara Occidental als seus veïns i la renúncia de totes les responsabilitats com a potència colonial per part d’Espanya, entre les quals la protecció dels seus habitants.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides