Puigdemont diu que intentarà un govern independentista encara que ERC superi a Junts en escons: “Com ja vam fer”

L'expresident assegura que l'"empat tècnic" entre Junts i els republicans "ha paralitzat" l'independentisme

El candidat de Junts a les eleccions del 12-M, Carles Puigdemont, a l'acte públic d'Elna (Nico Tomás, ACN)

L’expresident de la Generalitat i candidat de Junts a les eleccions al Parlament del 12 de maig, Carles Puigdemont, ha assegurat que intentarà formar un govern independentista si hi ha prou majoria encara que ERC superi a Junts en escons. “Com ja vam fer”, ha subratllat. Entrevistat pel Diari ARA, ha rebutjat un pacte amb el PSC per governar i ha confiat que els comicis serveixin per desfer el que consdiera un “empat tècnic que hi ha en el món independentista” i que l'”ha paralitzat”.

L’actual eurodiputat ha assenyalat la “incompetència de tots plegats” per aprofitar la majoria independentista que va sorgir de les darreres eleccions al Parlament, tot i que ha apuntat especialment ERC, “a qui li ha tocatliderar aquesta majoria”, per haver-la “conduït exactament a l’altre costat”. Malgrat tot, ha afirmat que els republicans són “clarament” els seus socis prioritaris per governar Catalunya.

Puigdemont ha apostat per un nou finançament de la Generalitat que no sigui “una simple millora en el marc de l’estat espanyol”, sinó que permeti “recaptar tots els impostos. Tenir la clau de la caixa”. Ha explicat que el traspàs de competències d’immigració que s’està treballant amb el PSOE “està molt avançat”.

La immigració “s’ha de regular amb criteris d’interès de Catalunya”, ha indicat. Tot i que no ha detallat per quin model es decanta, ha dit que cal una immigració que “entengui el que vol dir la integració al país, la seva llengua, les necessitats”.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari