Otxandiano: “El canvi està en marxa i és imparable”

Otegi afirma que amb els resultats d'EH Bildu comença una nova etapa al País Basc

Pello Otxandiano

El candidat d’EH Bildu, Pello Otxandiano, ha afirmat que “el canvi està en marxa i és imparable” per celebrar que EH Bildu hagi esdevingut segona força més votada aquest diumenge al País Basc, empatada a 27 escons amb el PNB. Otxandiano ha afirmat que aquests resultats suposen un salt polític “espectacular” i suposen l’inici d'”un nou cicle polític”.

En clau de partit, Otxandiano ha valorat que han obtingut els millors resultats de la seva història i en clau nacional ha dit que els resultats indiquen que s’ha de fer un “salt” en sobirania i polítiques innovadores. El líder de la formació, Arnaldo Otegi, ha celebrat que a partir d’aquest diumenge comença una “nova etapa” al País Basc.

En la seva primera intervenció després de conèixer els resultats, Otxandiano ha insistit en el “salt polític espectacular” que ha donat l’esquerra abertzale i ha recordat que fa quatre anys la distància amb el PNB era de 10 escons. “Avui de zero”, ha asseverat. Ha afegit que el camí iniciat és el correcte i ha destacat també que al parlament basc hi haurà majoria d’esquerres.

Otegi de la seva banda ha agraït els vots a l’esquerra sobiranista, però també a l’esquerra confederal que ha confiat en ells i ha coincidit a apuntar el canvi d’etapa. Ha expressat la seva alegria per aquests resultats i ha destacat que EH Bildu “és la primera força abertzale amb encara més distància que ahir”.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari