Rebutjada la querella de Manos Limpias contra Sánchez pels acords amb ERC i Junts per la llei d’amnistia

El Suprem conclou que no es produeixen delictes i que els pactes tenen caràcter "polític"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control a la cambra baixa (Congrés dels Diputats)

La sala penal del Tribunal Suprem ha acordat aquest divendres no admetre a tràmit la querella interposada per Manos Limpias i dues associacions més contra el president del Govern, Pedro Sánchez, i diversos ministres per suposats delictes d’usurpació de funcions, prevaricació i suborn pels acords subscrits entre el PSOE, ERC i Junts per la llei d’amnistia.

Entre altres qüestions, la denúncia reclamava la suspensió cautelar de la proposició de la llei. Els magistrats, però, han rebutjat la querella argumentant que els pactes assolits “no poden ser constitutius de delictes de suborn o de negociacions prohibides als funcionaris” perquè “s’emmarquen en negociacions de naturalesa política i requereixen instruments normatius per al seu desenvolupament i execució”.

Segons el Suprem, es tracta d’acords de caràcter polític que encara s’han de desplegar en forma de lleis, i que malgrat la “controvèrsia política, jurídica i social” que generen, “l’eventual desencert, la possible falta d’oportunitat, la inconstitucionalitat o la il·legalitat de les iniciatives” que en deriven “romandran en el camp de la responsabilitat política del legislador”.

A més, segons els magistrats, “tampoc poden qualificar-se com un encobriment o col·laboració terrorista” perquè la tramitació de la llei es fa d’acord amb els procediments que estableix la Constitució

Finalment, descarten la possible comissió del delicte d’usurpació de funcions del poder judicial perquè la llei es tramita d’acord amb les potestats legislatives de les Corts, i, per tant, “se sotmetrà als mecanismes jurídics de fiscalització que reconeix el nostre sistema constitucional”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari