Funcionaris de presons tornen a bloquejar els accessos a Brians 1 i 2

Els manifestants critiquen la negociació dels sindicats amb Justícia i insisteixen en la dimissió d'Ubasart i Calderó

    Imatge d'una de les protestes dels funcionaris de presons (ACN)

    Treballadors de les presons de Brians 1 i Brians 2 han tornat a bloquejar els accessos als centres penitenciaris aquest dijous al matí. Els manifestants han fet fogueres amb pneumàtics a les portes de les dues presons i només han permès l’accés dels serveis essencials com a senyal de protesta en contra de la negociació iniciada entre els sindicats i el Departament de Justícia, ja que asseguren que els primers van actuar de manera unilateral i no van consultar a la plantilla. A més, defensen que les dues taules de negociació creades, una sobre mesures laborals i la segona sobre seguretat, no tenen sentit i insisteixen que la línia vermella són les dimissions de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó.

    Aquest dimarts es va produir la primera reunió entre els sindicats i Justícia, que va acabar amb la creació de les dues taules de negociació esmentades, però els treballadors de Brians 1 i 2 concentrats aquest matí defensen que aquesta negociació no els representa i lamenten que els sindicats no van consultar a la plantilla sobre aquestes trobades. Pel que fa a la mesa sobre condicions laborals, els empleats critiquen que no té sentit perquè el govern català està en funcions i no té capacitat de prendre decisions que es puguin aplicar. Pel que fa a la de seguretat, que es reuneix aquest dijous, fonts del moviment han explicat a l’Agència Catalana de Notícies que ja existia una taula que tracta temes de seguretat des del 2016 i ha lamentat que aquesta no ha estat fructífera, ja que les agressions han continuat pujant.

    Els funcionaris han aixecat el bloqueig a Brians 1 i Brians 2 unes hores després d’haver-lo iniciat, però alerten que les mobilitzacions no finalitzaran fins que no es donin per acabades aquestes negociacions. Des de l’Agrupació dels Cossos d’Administració d’Institucions Penitenciàries (ACAIP) també s’han mostrat crítics amb l’actuació de la resta de sindicats, i qüestionen quin objectiu tenen les negociacions si el govern català està en funcions i no pot prendre decisions. “Per distreure les mobilitzacions?”, s’han preguntat.

    ACAIP va participar de la trobada de dimarts, però ha destacat que en la seva intervenció va deixar clar que la seva petició és que el president de la Generalitat destitueixi Ubasart i Calderó, i també que es destitueixi el director de la presó de Quatre Camins. A més, asseguren que des de l’administració se’ls va dir que a les pròximes trobades només hi podrien participar els sindicats amb representació, cosa que els deixa fora, i, en aquest sentit, han criticat aquesta decisió i també el “silenci unànime i còmplice” de la resta d’organitzacions sindicals. Davant d’aquesta situació, des d’ACAIP asseguren que mantindran la petició de cessaments i estudiaran emprendre noves mobilitzacions.

    (Visited 38 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari