Nova protesta dels treballadors de presons a les portes de Brians 2

Els empleats denuncien més de 100 agressions a interns i funcionaris en dotze dies

  Funcionaris de presons es manifesten a Brians 2 contra l’assassinat de la cuinera de Mas d’Enric (ACN)

  Els treballadors de presons s’han tornat a manifestar aquest dilluns a les portes de Brians 2, des d’on han denunciat que s’han produït un centenar d’agressions a interns i funcionaris en els darrers dotze dies, des de l’assassinat d’una cuinera al centre penitenciari de Mas d’Enric del Catllar. En concret, han explicat noves agressions aquest cap de setmana a la presó de Ponent i a Lledoners.

  Fonts penitenciàries han confirmat que dissabte un intern va provocar una rascada a un funcionari i un cop al dit a un altre a Ponent, mentre que diumenge dos funcionaris de Lledoners van rebre un cop a la cara i un cop al mentó, respectivament, per part de dos interns diferents. Per tot això, una cinquantena de treballadors de presons han tornat a protestar aquest dilluns amb pancartes on es podia llegir  “La Núria ha mort assassinada” o “Aragonès còmplice”, i també han cantat proclames en contra de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, i del secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, dels quals demanen la dimissió o destitució.

  Entre les seves reclamacions hi ha la de més seguretat als centres penitenciaris, ja que asseguren que viuen una “onada” d’agressions, tot i que puntualitzen que no és nova d’ara. “Cada dia una desena de persones ha patit una agressió”, ha manifestat la Francina, treballadora a Mas d’Enric. En la mateixa línia, Alberto Gómez, membre del sindicat CSIF, ha assegurat que aquestes agressions del cap de setmana “no són un fet aïllat” sinó que s’emmarquen dins de l'”increment d’agressivitat i violència” que porten denunciant els darrers anys.

  Davant d’aquesta situació, els treballadors han reclamat eines per poder restablir l'”ordre” a les presons, i critiquen que el sistema penitenciari basat en el “bonisme” no ha funcionat. En aquest sentit, la Francina ha assegurat que un petit grup d’interns s’han fet “els reis de les presons i manen” per damunt de la resta d’interns i dels funcionaris. Per a Gómez, la resposta de l’administració des de la mort de la cuinera a Mas d’Enric està sent “patètica” i lamenta que la consellera “només ha mostrat empatia i preocupació per la població interna, en cap moment pels treballadors”.

  (Visited 42 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari