El candidat de Putin

Vladimir Putin ja té candidat a les eleccions a la presidència de la Generalitat el proper 12 de maig. Es diu Carles Puigdemont, que el passat dia 21 va anunciar que es presentaria per tornar a un càrrec que va abandonar a finals d’octubre del 2017 quan va decidir proclamar la independència de Catalunya i marxar a Brussel·les.

Puigdemont i els independentistes del seu entorn buscaven desesperats algú que donés suport a la seva aventura de vulnerar l’Estatut català i la Constitució espanyola i separar-se d’Espanya amb una declaració del Parlament aconseguida amb una majoria justeta. Van aconseguir que algun país no els tanqués la porta als nassos i un d’ells va ser la Rússia de Putin.

L’intercanvi de cromos estava clar. Catalunya reconeixia que Crimea era part de Rússia i el Kremlin ajudava els independentistes tant com pogués. Emissaris russos es van reunir amb Puigdemont hores abans que proclamés la independència i oferien diners, soldats i reconeixement a la causa de la separació a canvi que Catalunya esdevingués un paradís de les criptomonedes. Elsa Artadi, aleshores portaveu del govern de Puigdemont, es va reunir amb aquests emissaris i encara corre ara.

Edward Snowden, des del seu exili de Sant Petersburg, va donar un cop de mà al procés a través de les xarxes socials i Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de Puigdemont, va anar tres cops a Rússia a buscar suports pels amants de l’estelada. Es va retratar tot cofoi, fins i tot, sota una gran foto de l’home que va ordenar la invasió d’Ucraïna ara fa dos anys.

Els mitjans de comunicació dependents del Kremlin i de Putin han impulsat tant com han pogut el procés independentista i la seva seqüela actual. Un redactor de Komsomolskaia Pravda, que va entrevistar Puigdemont el 2019 i que ara escampa les mentides de Putin sobre la guerra a Ucraïna, va escriure 23 articles al diari El Punt Avui defensant la independència catalana i la política russa.

La trama russa no existeix, diuen Gonzalo Boye i els polítics i mitjans adeptes al règim que governa Catalunya des de fa un grapat d’anys. Els humoristes dels programes de TV3 Polònia i Està passant presenten el suport rus al procés com un invent de jutges espanyols fatxes. Podrien preparar un gag amb Putin obrint una ampolla de cava el 12 de maig si el seu “amic” Puigdemont surt de les eleccions amb opció de tornar a la presidència.

Quan Puigdemont deixa caure que “ho tornarem a fer” està clar que un error no repetirà. Allò de Rússia tapem-ho, dirà. Se li poden perdonar els errors i els delictes que es vulgui però no es pot negar que va ser, és i serà el candidat del carnisser de Moscou.

(Visited 316 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari