La Fiscalia del Suprem conclou que no hi ha indicis per investigar Puigdemont per terrorisme en el cas Tsunami

L'informe final del Ministeri Públic atribueix "conjectures sense base fàctica" la jutges instructor i demana arxivar la causa per a l'expresident català i el diputat d'ERC Ruben Wagensberg

Carles Puigdemont

La tinent fiscal del Tribunal Suprem ha conclòs que no hi ha indicis suficients de criminalitat per investigar per terrorisme l’expresident Carles Puigdemont i el diputat d’ERC i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, en el cas de Tsunami Democràtic.

“En aquest moment processal no existeixen indicis que permetin afirmar que Carles Puigdemont participés en la fundació o planificació de les accions de Tsunami Democràtic. El magistrat instructor es limita a efectuar conjectures sense base fàctica”, afirma la Fiscalia en l’informe final, segons difon l’ACN.

D’aquesta forma, el Ministeri Públic ha demanat l’arxivament de la causa i la seva devolució al Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional perquè finalitzi la investigació.

“L’examen detallat dels indicis afirmats pel magistrat instructor revela que en realitat ens trobem davant de meres conjectures o sospites que no permeten l’atribució de cap fet delictiu a Carles Puigdemont”, relata l’informe.

En particular, remarca que “cap dels fets que s’assenyalen com a indicis” permeten inferir “de manera raonable” la participació de l’expresident de la Generalitat en la plataforma de mobilització independentista Tsunami Democràtic. De fet, agrega que sembla “més aviat al contrari, que descarten aquesta intervenció”, afegeix la mateixa informació.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari