Sánchez diu que “tal com està ara” la llei d’amnistia és “plenament constitucional” i “cobreix tots els supòsits”

Recorda que cal que la llei tingui "totes les garanties jurídiques" perquè es pugui aplicar

El president espanyol Pedro Sánchez en roda de premsa a Rabat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimecres a defensar el text actual de la llei d’amnistia que Junts vol modificar per esquivar les maniobres del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón.

En roda de premsa des de Rabat –on s’ha reunit amb Mohamed VI– Sánchez ha afirmat que “tal com està ara el projecte de llei és plenament constitucional, està alineat amb els estàndards de la legislació europea, i per descomptat cobreix tots els supòsits i la casuística que va involucrar a centenars de dirigents i no dirigents independentistes l’any 2017”.

D’altra banda, també ha dit que té intenció d’esgotar la legislatura fins al 2027. Segons Sánchez, serà aleshores quan “els espanyols decidiran què volen: si continuar amb un full de ruta progressista de conquesta de drets i superació de conflictes territorials, o si prefereixen un govern de coalició reaccionària”. Això, però, “ho decidirem d’aquí a quatre anys”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari