Querella del PP contra el Fiscal General de l’Estat pel nomenament de Dolores Delgado com a fiscal de sala

Els populars atribueixen a Álvaro García Ortiz un delicte de prevaricació

Dolores Delgado, el 2018, durant el seu nomenament com a ministra de Justícia - Foto: La Moncloa

El PP ha anunciat aquest dilluns que presentarà davant el Tribunal Suprem una querella per prevaricació contra el Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz, pel nomenament de l’exfiscal general i exministra de Justícia Dolores Delgado com a fiscal de sala del Suprem.

Segons el PP, García Ortiz va cometre “desviació de poder” en nomenar a la seva predecessora, fet pel qual considera que ha pogut cometre un delicte de prevaricació. Els populars sostenen que la Fiscalia és “un apèndix del govern” i que García Ortiz exerceix de “ministre número 23 de Pedro Sánchez”.

A més, el partit que lidera Alberto Núñez Feijóo argumenta que “els dubtes sobre la imparcialitat de la Fiscalia se sumen al legítim qüestionament sobre la independència del Tribunal Constitucional”, en referència al nomenament com un dels seus magistrats de Juan Carlos Campo, exministre de Sánchez.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari