La Generalitat permet que la pagesia faci nit a Barcelona

Emplaça la pagesia a reunir-se en els pròxims dies per fer una "anàlisi concreta" del sector

Tractors ocupant l'avinguda Diagonal de Barcelona

Després d’una jornada de mobilitzacions, en què els pagesos provinents d’arreu de Catalunya han ocupat Barcelona amb els seus tractors, els manifestants han triat en assemblees sectorials quedar-se o marxar. La Generalitat ha autoritzat la pagesia a fer nit a Barcelona i continuar ocupant els seus carrers per a demà emprendre la tornada.

Alguns dels ramaders es plantegen fer el camí de tornada per poder atendre el bestiar demà al matí. “Totalment d’acord amb qui vulgui quedar-se i qui vulgui marxar. El que hem pactat és que això no s’acaba aquí”, ha dit Imma Puigcorbé, una de les representants dels pagesos que s’ha reunit amb el Govern.

La reunió a Palau després de la mobilització del sector, ha durat una mica més d’una hora. El cap de l’Executiu, Pere Aragonès s’ha reunit acompanyat del conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, amb representants del sector.

Un dels representants del Moviment 6F, Toni Martínez, ha explicat a la sortida de la reunió que Aragonès i Mascort els han deixat exposar tots els punts i que s’han compromès a treballar-los en una taula consensuada amb el sector.

Una de les preocupacions principals és la “burocràcia”. Martínez ha considerat que la Generalitat “té mà” per millorar la situació, i per això ha demanat que es redueixin els tràmits que afecten el sector i que no n’hi hagi de duplicats. “Crec que ho faran”, ha indicat.

El conseller Mascort ha instat la pagesia a reunir-se en deu o quinze dies per fer una “anàlisi concreta”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari