El fiscal del cas Tsunami retreu a García Castellón que demanés imputar Puigdemont sense diligències

El Ministeri Públic troba "incongruent" la decisió del jutge instructor

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

El fiscal de l’Audiència Nacional encarregat de la investigació sobre el paper de Tsunami Democràtic en els aldarulls que van tenir lloc després de la sentència de la causa principal del procés ha retret al jutge instructor del cas, Manuel García Castellón, que elevés una exposició raonada al Tribunal Suprem per imputar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg sense cap diligència que permeti fer aquest pas.

Segons difon Europa Press, el Ministeri Públic assenyala que “no es va practicar, entre la interlocutòria d’inculpació que justificava no remetre l’exposició raonada i el moment d’efectuar-la, cap diligència en relació amb els dos aforats que permetés fer aquest pas”, i retreu a García Castellón la presa de decisions “contradictòries” en poc temps.

“Era del tot incongruent acordar un seguit de diligències en la interlocutòria d’inculpació del 6 de novembre sense esperar-ne resultat i precipitar la remissió de l’exposició raonada al Tribunal Suprem”, considera el fiscal, que també destaca que s’han dut a termes “escasses diligències” i la inexistència de “nous indicis d’imputació” contra els aforats “que precipitessin la remissió de l’exposició al Tribunal Suprem”.

El fiscal, que no aprecia l’existència d’un delicte de terrorisme i que la causa ha de passar als jutjats de Catalunya, indica que el Suprem s’ha de pronunciar sobre la seva competència per investigar els fets.

(Visited 65 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari