Per què un excompany de bancada insisteix a demanar la dimissió de Junqueras?

El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant una roda de premsa
El president d'ERC, Oriol Junqueras, durant una roda de premsa.

El cantautor independentista Lluís Llach fa temps que expressa el seu rebuig per la línia política adoptada els darrers anys per ERC. Més partidari d’una postura com la de Junts, Llach ha acusat d’incompetència els dirigents d’ERC i ha reclamat que el president del partit, Oriol Junqueras, que fa 13 anys que el lidera, dimiteixi perquè la unitat independentista es pugui refer.

Precisament, Llach i Junqueras van coincidir en la candidatura d’unitat denominada Junts pel Sí, que va aplegar figures de Convergència, ERC i celebritats de la corda, durant la legislatura que Carles Puigdemont va ser president de la Generalitat (2016-2017).

Ara, arran de la decisió del diputat d’ERC Ruben Wagensberg de marxar a Suïssa, i en un context marcat pel fet que se l’investiga en la causa de Tsunami Democràtic i per la manca de progrés en l’aprovació de la llei d’amnistia, Llach ha tornat a repetir a X: “Dimissió Junqueras de la presidència d’ERC”.

L’exconseller Josep Huguet, un dels perfils més combatius d’ERC a la mateixa xarxa social, ha ironitzat responent a Llach: “Dimissió de Lluís Llach com a gurú polític”.

(Visited 348 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari