Illa avisa a Junts que el PSOE mantindrà el mateix criteri sobre l’amnistia: “No podem sacrificar la solidesa jurídica”

El líder del PSC creu que serà "molt més difícil" passar pàgina sense llei de l'oblit penal

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha avisat a Junts que el criteri del PSOE “serà el mateix” en el tràmit que es torna a obrir a la comissió de Justícia del Congrés. “No podem sacrificar la solidesa jurídica”, ha defensat en una entrevista a Onda Cero. Segons el líder dels socialistes catalans, algunes esmenes de Junts suposen “posar en risc la solidesa jurídica” que té actualment el text.

Preguntat per si es pot passar pàgina del procés sense que s’aprovi la llei d’amnistia, Illa ha respost que seria “molt més difícil”. El dirigent socialista ha defensat la llei de l’oblit penal com un “gest de generositat” i ha lamentat que Junts hagi fallat a Catalunya. “Ahir no van estar a l’altura del que demana la majoria de la societat catalana”, ha afegit.

Per a Illa, “molts pensaven que el PSOE ahir cediria i ho acceptaria. I ja s’ha vist què ha passat. El criteri del PSOE serà el mateix, mantenir un text que és molt rellevant i que suposa un pas de generositat”, ha avisat Illa davant la intenció de Junts de continuar negociant. Illa també ha assenyalat que Junts ahir va votar ‘no’ a la llei d’amnistia al costat del PP i Vox. Una coincidència de vot que, segons el líder dels socialistes catalans, hauria de fer veure a Junts que potser estan equivocats.

Preguntat per si es reunirà amb l’expresident de la Generalitat fugit de la justicia espanyola a Brussel·les, Carles Puigdemont, Illa ha respost que ni ell ni Puigdemont han demanat una trobada. Així doncs, ha assegurat que no té previst fer-ho i ha remarcat que la seva interlocució amb Junts es produeix en el marc del Parlament. D’altra banda, Illa ha assegurat que no se sent marginat per cap mena de negociació que ha mantingut el PSOE i ha valorat que “és un dels moments de més sintonia”.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari