Per què l’efecte Messi a la MLS augmenta l’error de Laporta en fer-lo fora?

Joan Laporta i Leo Messi

La revisió i posada al dia dels diferents rànquings sobre el valor dels clubs continuen demostrant que fer fora Messi, com va fer Joan Laporta ja fa gairebé tres anys, va ser un error de càlcul que el Barça continuarà pagant molt car durant anys. L’Inter Miami, on ha acabat recalant després de la seva etapa al PSG, ha augmentat el seu valor respecte del 2023 un 74%, segons l’avaluació de Sportico, que el situa en 1.002 milions de dòlars. L’anterior registre del nou club de Messi no arribava als 600 milions de dòlars i el seu efecte ha repercutit també a la mateixa MLS, organitzadora de la competició, a la qual se li atribueix un creixement del 16% gràcies a l’arribada de l’últim guanyador de la Pilota d’Or, rei indiscutible del futbol mundial de tots els temps.

L’impacte no va ser diferent del que va causar al PSG en arribar-hi l’estiu del 2021 després de la seva expulsió imprevista del Barça. El club parisenc va créixer uns 300 milions, segons les estimacions en el total acumulat al llarg de la seva estada, encara que per les circumstàncies esportives va haver de complir el contracte i no renovar. La rivalitat interna amb Mbappé, a qui va vèncer a la final del Mundial, va acabar generant un clima gairebé hostil entre l’afició parisenca, propiciant que Leo tornés a quedar lliure.

Laporta va aprofitar la circumstància, un altre cop calamitosament, per jugar amb el seu retorn mitjançant trucs i enganys que, en el fons, només perseguien allunyar-lo una altra vegada del Camp Nou malgrat la demostrada voluntat del jugador de tornar a casa, al seu club.

Per només 60 milions, o fins i tot menys, ja que Leo mai no es va oposar a una nova rebaixa de les condicions ofertes al seu dia per Laporta, el Barça encara estaria al top dels clubs amb més ingressos i valor de patrocini que s’haurien vist espectacularment augmentats després de la conquesta del Mundial amb l’Argentina.

Avui, per desgràcia, el temps ha demostrat que un altre factor aliè a l’econòmic també va pesar en la decisió de Laporta, que no consent compartir i molt menys estar per sota de qualsevol altre lideratge al Barça. Laporta, volent ser l’única estrella i referent del club, a més de fer-se ell mateix més petit cada dia que passa, no ha fet més que incrementar la mediocritat al seu voltant. Com a conseqüència, tots els indicadors econòmics i de riquesa registren un descens alarmant de la marca.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari