Milers de persones es manifesten a Barcelona contra el “genocidi” a Palestina

La marxa demana la fi dels atacs d'Israel i la implicació internacional per aturar el conflicte

Manifestants demanant la fi de la guerra a Palestina caminant pel carrer de Tarragona de Barcelona (Maria Aladern, ACN)
Manifestants demanant la fi de la guerra a Palestina caminant pel carrer de Tarragona de Barcelona (Maria Aladern, ACN).

Unes 6.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest dissabte a Barcelona per demanar la fi dels atacs d’Israel sobre la població palestina. Es tracta d’una marxa convocada a una norantena de ciutats d’Espanya i que a Catalunya també s’ha fet a Girona, Lleida, Reus i Terrassa. A la capital catalana, els manifestants han sortit al carrer amb mocadors i banderes palestines i diversos cartells demanant un alto el foc a la Franja de Gaza. “Aturem el genocidi a Palestina” ha estat el lema de la marxa, que ha començat a les 17:00 hores a la plaça dels Països Catalans i ha culminat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina a les 19:15 hores.

Entre els lemes que s’han vist, hi havia proclames contra la guerra i crides a l’acció d’actors internacionals, com la Unió Europea: “No en el nostre nom, senyora Von der Leyen”, “Bombardejar nens no és defensar-se” i “No es tenen relacions diplomàtiques amb genocides”. També s’han sentit crits demanant un boicot contra Israel, la llibertat de Palestina, acusant el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, d'”assassí” i assenyalant la UE per col·laboracionista. La protesta també ha exigit acabar amb el comerç d’armes amb Israel.

En declaracions a la premsa a l’inici de la manifestació, el cofundador de la Comunitat Palestina de Catalunya Salah Jamal ha denunciat que hi ha 27.000 morts a Gaza “i el món no es mou” més enllà de declaracions i “eslògans” de dirigents polítics. També ha criticat que els mitjans de comunicació parlin de 126 hostatges israelians però s’oblidin de 11.000 presoners palestins “ostatges igualment”.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari