L’Audiència Nacional rebutja el recurs de la Fiscalia contra la decisió d’enviar la causa del Tsunami al Suprem

García Castellón argumenta que "s'ha refermat la tesi inicial" de terrorisme i critica el paper del ministeri públic

Carles Puigdemont i Marta Rovira

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha rebutjat el recurs que va presentar la Fiscalia contra la seva decisió d’enviar una exposició raonada al Tribunal Suprem perquè investigui per un delicte de terrorisme l’expresident Carles Puigdemont, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i deu persones més en la causa sobre Tsunami Democràtic.

En la seva resolució, segons difon l’ACN, García Castellón ha apuntat que després de les últimes diligències practicades, “s’ha refermat la tesi inicial” del delicte de terrorisme. En el cas de la protesta de l’aeroport del Prat, ha subratllat que els concentrats “portaven armes i artefactes de similar potència destructiva”, el que demostra, segons ha argumentat, la planificació violenta de l’acció.

García Castellón ha criticat el paper de la Fiscalia en aquest cas en considerar que “cal reflexionar sobre el fet singular d’haver d’insistir davant l’òrgan que té com a missió promoure l’acció de la justícia en defensa de la legalitat sobre la contundència, quantitat i nitidesa dels indicis que permeten sostenir la qualificació inicial per delicte de terrorisme”.

En una altra resolució, García Castellón ha rebutjat el recurs de Marta Rovira contra la decisió de cursar una comissió rogatòria a Suïssa perquè comuniqui el parador de la dirigent d’ERC.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari