Es manté la vaga dels treballadors del servei de terra d’Iberia per la manca d’acord

La protesta ha obligat la companyia aèria a suspendre més de 400 vols, una cinquantena entre Barcelona i Madrid

Un avió de l'empresa Iberia (@Iberia)

Els sindicats i la direcció d’Iberia han mantingut aquest dijous una última reunió per intentar desconvocar la vaga de quatre dies al servei de terra -conegut com a handling– que ha acabat sense acord, segons han explicat fonts properes a la trobada. Aquest dimecres al vespre tampoc es va arribar a cap entesa, de manera que els treballadors, que reclamen a la companyia que opti per l’autohandling a les aerolínies d’IAG en aquells aeroports d’Aena on ha perdut la llicència per prestar aquest servei, començaran una aturada de quatre dies a partir d’aquest divendres, coincidint amb el festiu de Reis i l’operació tornada de les vacances de Nadal.

En un comunicat, el sindicat USO, un dels convocants de l’aturada, ha qualificat de “grotesca” i “hieràtica” la posició d’Iberia durant les negociacions, i ha lamentat que l’empresa mostri “despreocupació” cap als seus treballadors. A més, ha alertat que el rebuig de l’aerolínia a gestionar directament el servei de handling en vuit dels principals aeroports d’Espanya “s’estendrà” a la resta de bases i personal.

La protesta ha obligat Iberia a suspendre més de 400 vols i a oferir una alternativa a més de 45.000 viatgers. Per exemple, es cancel·laran una cinquantena de vols entre Barcelona i Madrid, la meitat dels quals surten de la capital catalana i l’altra meitat de la capital d’Espanya. Segons la companyia, el 92% dels passatgers han estat reubicats en altres vols o se’ls ha reemborsat el bitllet.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari