Les xarxes socials s’omplen de comentaris racistes pel primer nadó nascut a Catalunya

L'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, s'ha sumat a les crítiques i ha parlat de "substitució demogràfica"

Sílvia Orriols, alcaldessa de Ripoll (ACN)

La notícia del primer nadó català de l’any, anomenat Jacob i nascut aquest dilluns a les 00.01 hores a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell, ha sigut la protagonista d’un rebombori a les xarxes socials causat pels comentaris racistes que diversos usuaris han publicat a X després de conèixer la notícia. En Jacob és fill de migrants llatinoamericans, i diverses persones han afirmat que “no és català” i, fins i tot, han parlat de “reemplaçament ètnic”.

“Continua la substitució demogràfica i la sud-americanització de Catalunya”, ha comentat un usuari a X, mentre que un altre s’ha preguntat si “ha nascut ja algun català”. L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha respost la notícia del primer nadó català amb un irònic “visca Catalunya” i s’ha sumat als comentaris racistes tot negant la catalanitat del bebè.

“Si els diners que es fan servir per subvencionar i potenciar la substitució demogràfica i cultural del nostre poble, es fessin servir per incentivar les famílies nombroses autòctones, el primer nadó de l’any tornaria a ser del país. Digueu-me racista, que els racistes són ells”, ha publicat a X Orriols.

Els comentaris xenòfobs també s’han repetit contra la resta dels primers nadons nascuts a Catalunya: “Quina desgràcia pels catalans. Els de fora procreant i els d’aquí tenint gossos. Així no es fa un país”, ha publicat un usuari en referència al primer nadó de Barcelona, Matteo Alexander, nascut a l’Hospital Vall d’Hebron a les 00.10 hores. El tercer nadó, nascut a l’Hospital de Figueres a les 00.40 hores, fill de la Rupindar Kaur i l’Amrik Singh, també ha estat víctima del racisme per l’origen dels seus pares.

(Visited 239 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari