Urtasun creu que la CEOE “deu una disculpa als espanyols” per la foto amb Milei

El ministre de Cultura critica que el PP "no ha estat a l'altura" i ha trigat "molt" a condemnar les paraules del president argentí

  El president argentí, Javier Milei, al centre, amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i altres empresaris espanyols

  El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, ha assegurat aquest dimarts que el president de la CEOE, Antonio Garamendi, “encara deu una disculpa als espanyols” per la seva reunió i la fotografia –juntament amb altres representants de les grans empreses espanyoles- amb el president d’Argentina, Javier Milei. Segons Urtasun, el Govern d’Espanya ha de mantenir ara una posició de “fermesa” davant Milei, i aquest gest hauria de trobar l’acompanyament dels qui “fins fa cinc minuts li estaven rient les gràcies” al president argentí.

  En una entrevista a TVE, el titular de Cultura també ha criticat que el PP “no ha estat a l’altura” i ha trigat “molt” a condemnar les paraules de Milei. “Quan el ministre d’Exteriors va demanar el seu suport, no el van donar”, ha lamentat Urtasun, que ha considerat que això s’explica pel fet que el PP “està lligat de peus i mans per Vox”.

  Garamendi s’ha desmarcat aquest dilluns de les manifestacions de Milei sobre la dona del president espanyol, Begoña Gómez, que han generat una crisi diplomàtica entre els dos països. Segons el president de la patronal van ser unes paraules “fora de to” que no es corresponen amb el que han de ser “dos països amics i germans”. En aquest sentit, el ministre ha afirmat que és “bastant insòlit en relacions internacionals” que un cap d’Estat es desplaci a un altre territori per “insultar el país que l’acull”. “Els reaccionaris ataquen Espanya i el Govern d’Espanya perquè som un govern progressista que estem ampliant drets”, i “això és el que no suporten”, ha conclós Urtasun.

  (Visited 44 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari