L’IPC anual tanca el desembre al 3,1%, segons l’indicador avançat de l’INE

Els preus continuen moderant-se per l’estabilitat dels aliments i una energia més barata que fa un any

Mànegues d'una benzinera

L’Índex de Preus al Consum (IPC) ha tancat el mes de desembre al 3,1% anual, segons la dada avançada que ha publicat aquest divendres l’Institut Nacional d’Estadística (INE). La xifra suposa una dècima menys que al novembre, quan la inflació va ser del 3,2%.

Els preus, per tant, acaben el 2023 seguint amb la tendència a la baixa, motivada principalment per certa estabilitat en els aliments en comparació amb el desembre del 2022 i una energia més barata que fa un any. La inflació subjacent -que no té en compte l’energia ni els aliments- també disminueix, amb un 3,8%, respecte al 4,5% del novembre. A nivell mensual, l’IPC es manté estable, al 0%.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari