La T-usual i la T-jove mantindran el descompte del 50% tot el 2024

Les tarifes generals pujaran un 6,75% i els nous preus entraran en vigor el 15 de gener

Un usuari valida la targeta de cartó recarregable de la T-Mobilitat (ACN)

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest divendres que les noves tarifes entrin en vigor el 15 de gener. Així mateix, l’ATM ha decidit que la T-usual i la T-jove tinguin un descompte del 50% en el preu, com fins ara, després que el govern central hagi confirmat que aportarà un 30% del bitllet. D’altra banda, l’ATM ha aprovat mantenir l’increment general de tarifes anunciat a mitjans de desembre, d’un 6,75%.

Com que els nous títols no es podran adquirir fins al 15 de gener, l’ATM també ha acordat allargar la caducitat de tots aquells títols comprats abans del 14 de gener fins al 30 d’abril, per permetre que s’aprofitin al màxim. La T-verda i la T-16 mantindran la data de caducitat pròpia de cada títol. D’altra banda, els títols encara vigents del 2022, que van prolongar la seva validesa tot aquest darrer any, caducaran el 31 de desembre de 2023, i no es permetran bescanvis de títols del 2023 per a títols de l’any vinent, s’hagin fet servir o no.

Les previsions de l’ATM indiquen que la demanda del transport públic de Barcelona pujarà durant l’any vinent. De fet, entre el desembre del 2022 i el novembre del 2023 es va marcar un nou màxim històric d’usuaris, amb 1.076 milions de viatges, superant les dades prèvies a la pandèmia. En l’acumulat del 2023, entre gener i novembre, el conjunt de modes de transport junts superen en 148 milions de validacions les del mateix període de l’any 2022, i se situen prop del 2,5% per sobre de la demanda de l’any 2019. Per això, la previsió és que el tancament de l’any pugui ser rècord.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari