Ha recriminat Tània Verge el comportament de Jordi Matas en el cas d’assetjament sexual que se l’imputa?

Sí, indirectament i sense citar-lo, però va trigar quatre dies a fer-ho des de que va esclatar l’escàndol. La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, no es va posicionar en el cas de les acusacions d’assetjament sexual a Jordi Matas fins que no va dimitir com a vicerector de la Universitat de Barcelona el dia 21 de desembre. Eldiario.es va publicar un extens article el 17 de desembre en el qual una estudiant aportava detalls, missatges i informacions concretes sobre l’assetjament sexual del que va acusar Matas a finals del 2016. Aquella denúncia va resoldre’s amb una reprimenda al professor que no impedir que accedís al càrrec de vicerector, del qual ha dimitit ara.

La consellera no va dir res sobre aquest cas, ni en missatges a les xarxes socials ni en declaracions públiques als mitjans de comunicació, entre els dies 17 i 21. Situació que contrastava amb la seva contundència en culpar Saül Gordillo, quan va ser acusat, el desembre de l’any passat, d’agressió sexual a treballadores del digital Principal.cat que dirigia. El 21 de desembre, Verge va publicar un post a Twitter on deia que “No va de sexe. Va de poder. I s’ha acabat la impunitat. Tot el suport a la denunciant. Que s’aixequin les catifes i aflorin tots els #MeToo. Oferim els servei d’@igualtatcat a la dona afectada i encoratgem altres potencials víctimes a trencar el silenci”. A més, va adjuntar una fotografia de Gordillo enllaçada amb l’article del diari ARA on s’informava de la denúncia d’agressió sexual contra ell.

Quan ja havia dimitat Matas del seu càrrec, la consellera d’Igualtat i Feminismes va pujar a X el “protocol guia d’àmbit universitari” elaborat pel govern de la Generalitat acompanyat d’aquest text: “A totes les víctimes que, quan vàreu denunciar un cas d’assetjament a les universitats, no vàreu trobar la reparació justa que us mereixíeu: US CREIEM. Des del Govern estem treballant amb les universitats per provocar canvis sistèmics i que això no torni a passar mai més”.

Tània Verge va formar part de la Sindicatura que es va crear per vetllar pel funcionament del referèndum per la independència de Catalunya que va convocar el govern de la Generalitat l’1 d’octubre del 2017. Jordi Matas era el president d’aquella Sindicatura, la qual cosa explica, per molts analistes, el silenci de la consellera durant tants dies en un cas que toca de ple el Departament que dirigeix.

(Visited 259 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari