Feijóo diu que el debat sobre l’amnistia és el dia més “trist” pel Congrés des del 23-F

El PP impulsarà una comissió d'investigació sobre les negociacions del PSOE amb l'independentisme a l'estranger

    El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, al Congrés dels Diputats

    El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat aquest dimarts que el debat que ha arrencat al Congrés dels Diputats sobre l’amnistia als encausats del procés independentista suposa la jornada “més trista” per la cambra baixa des del cop d’Estat del 23-F: “Aquesta tarda, el Congrés s’ha convertit en una cambra trista, decadent. És la sessió més trista des d’aquella tarda del 23 de febrer de 1981“, ha resumit Feijóo entre aplaudiments de la bancada popular. El líder popular ha assegurat que la llei d’amnistia “és el primer pagament d’una investidura que han comprat”, i ha vaticinat que “hi haurà molt més”, “tot el que calgui per prorrogar cada mes la presidència del senyor (Pedro) Sánchez”.

    Segons Feijóo, la proposició de llei que ha portat el PSOE a la cambra baixa és una “vergonya nacional i internacional”. En la seva rèplica al Congrés al portaveu del PSOE, Patxi López, el líder del PP ha lamentat que el president del govern central, Pedro Sánchez, no hagi assistit aquest dimarts al debat sobre l’amnistia. “Jo avui dono la cara, i dono la cara i prenc la paraula per dir rotundament no a l’atropellament al nostre Estat de dret i sí a la igualtat davant la llei de tots els espanyols”, ha reblat Feijóo.

    El PP ha criticat també que la primera llei del nou executiu en aquesta legislatura sigui pels encausats del procés i no pel conjunt dels espanyols, i ha reiterat que la norma respon a l’interès de Sánchez després de “perdre les eleccions”. A més, Feijóo ha defensat que l’amnistia no es pot tramitar per via d’urgència perquè no formava part del programa del PSOE, i ha insistit que no hi ha “justificació” per eludir debats i tràmits. “Tot això va en contra de la convivència”, ha afegit el president del PP.

    En la seva intervenció al Congrés, Feijóo també ha anunciat que el seu partit impulsarà l’obertura d’una comissió d’investigació per conèixer les negociacions amb l’independentisme a l’estranger si el PSOE no facilita la informació pel seu propi peu. El líder popular ha dit que cal saber qui són els mediadors, quant cobren i quin és el contingut de les converses. “No la tancarem fins a saber-ho tot, i compareixeran tots”, ha ressaltat el líder del PP.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari