Desactivada l’alerta del pla Plaseqcat per un núvol tòxic a Santa Eulàlia de Ronçana

El SEM ha atès cinc persones que han patit una afectació lleu

Ambulància del SEM (foto SEM)

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla Plaseqcat (Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya) que s’havia activat per un núvol tòxic fruit de la barreja de diversos productes químics en un dipòsit a l’empresa Quimiprox, al polígon Can Magre de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental). Inicialment, s’ha recomanat el confinament de les empreses de la zona i s’ha demanat a la població que no s’apropi a aquesta àrea.

El 112 ha rebut la primera trucada a les 10.23 hores i fins el lloc s’hi han desplaçat nou dotacions dels Bombers que han treballat per neutralitzar amb aigua la fuita, controlar el flux i ventilar la nau. El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès cinc persones que han patit una afectació lleu i que han rebut l’alta in situ.

El vessament s’ha diluït amb aigua i ha quedat controlat al voltant de les 11.07 hores. Els Bombers han informat de lectures negatives a la zona de l’incident i per això s’ha desactivat l’alerta.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari